Szombaton Tommy és felesége, Gerd elvittek bennünket a hétvégi házukba, ami egy tengerparti faluban található. Miután megérkeztünk, együtt elsétáltunk a falu legszebb részéig, ami egy tengerbe nyúló félsziget. Gyönyörű volt a sziklás part, még vörös áfonyát is találtunk.





Visszaérve Gerddel közösen készítettük el az ebédet, a taco-t, ami nagyon finom lett. A desszert, a kekszes-tejfölös-gyümölcsös süti is jól sikerült, ezt még péntek este raktuk össze a hotelben. Jól mutatott a levélből készült rózsacsokor mellett, amit Gerdnek hoztunk.

Evés után megnéztük a homokos tengerpartot is, különleges érzés volt csizmával lépni a fehér, süppedő homokba. Hazafelé Manfred nyaralóját is megmutatta Tommy.

Kellemesen telt tehát a nap, szépeket láttunk, sokat zenéltünk és jókat beszélgettünk. Tommy és Gerd nagyon kedvesek voltak, igazán megkedveltük őket.

Vasárnapra nem volt konkrét programunk, ezért addig alhattunk, ameddig jól esett. Kitaláltuk, hogy elmegyünk vásárolni, amibe egész jól belejöttünk.

Itthon Ági igazi svéd húsgolyós estebédet rittyentett nekünk, amíg mi az Esti dal szólamait próbáltuk felidézni. Na, nem pont azért, hogy ezzel szórakoztassuk magunkat, hanem mert úgy gondoltuk, ezt is kedves dolog volna elénekelni a svédeknek.

Holnap az egyetemen lesznek óráink, kedden pedig Pitea-ba megyünk, ahol egy másik fajta egyetemi programmal fogunk megismerkedni. Ott ugyanis nem általános és középiskolai zenetanárokat képeznek, mint Umeában, hanem zeneiskolai tanárokat. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.